Quick Contact
Need Help?
Please Feel Free To Contact Us. We Will Get Back To You With 1-2 Business Days.
info@example.com
(888) 123-4567
Download
Company White Paper
1.30 MB
Company Media Kit
1.22 MB
Anonim veya limited şirket kurma süreci, özellikle başvuru ile birlikte sunulacak belgelerle ilgili olarak noter onaylı belgeler, yabancılar için apostil onaylama gibi şlemleri tamamlandıktan sonra, oldukça basit ve anlaşılır bir işlemdir. Türkiye’de şirket kurma sürecine başlamak için MERSİS üzerinden belirli bilgiler girilmelidir. Bu adımla birlikte şirket merkezinin adresi bunun yanı sıra, hissedarlar ve hisse dağılımları, yönetici olacak kişilerin belirlenmesi, tüzel kişiler için vergi kimlik numarasının alınmasını gerekmektedir.
ŞİRKET TÜRLERİ NEDİR?
Türk Ticaret Kanunu kapsamında şirket türleri geniş bir yelpazeye sahiptir. Şirket Türleri: Anonim Şirket, Limited Şirket, Komandit Şirket, Kollektif Şirket ve Şahıs Şirketidir.
ŞİRKET Mİ KURACAKSANIZ?
TTK kapsamında şirket türünüzü, sermayenizi, ana sözleşmenizi ve ortaklık yapnızı belirlemniz gerekmektedir.
GEREKLİ EVRAKLAR
Şirket kurulumu için Türk Vatandaşı ise bir kaç adımda süreci tamamlayabilir ve 2 gün içinde şirketinizi kurmuş olabilirsiniz.
ŞİRKET FAALİYET ALANI
Kurduğunuz şirketin faaliyet alanını belirlemeniz ve ticari yatırımlarınıza hız vermeniz gerekmektedir.
ŞİRKET KURULUMU VE GEREKLİ EVRAKLAR
ŞİRKET KURULUM PROCEDÜRÜ
Öncelikli olrak belirtmek isteriz ki Limited ve Anonim Şirket kuruluş işlemler neredeyse aynıdır. Şirket türünden şirketi kurmak istediğiniz adresi belirlemeniz gerekmektedir. Söz konusu mülke ait kira sözleşmesi, size aitse tapusu lazım olacakatır. Adres seçiminden sonra adresinize göre ilgili Ticaret Odasına başvurmanız gerekmektedir.
Bu bilgilerle birlikte vergi numarası şirket müdürü, şirket adresi, vergi numarası ve bazı ek bilgilerin MERSİS üzerinden bildirilerek kaydının oluşturulması gerekmektedir.
Sonrasında yabancı ortakların bulunması halinde, yabancıların gerekli evrakları kendi ülkesinden ya da konsolosluğundan tedarik etmesi gerekmektedir. Vatandaşı olduğu ülke Apostile Sözleşmesine taraf ise bu şerhle resmi belgeleri alıp türkiye’de yeminli tercümesinin yapılması gerekmektedir. Yaban yatırımcının ülkesi apostile taraf değil ise gerekli evrakları ülkesinden ya da konsolosluğundan temin etmelidir. Gerekli evrakları kendi ülkesinden temin ettiyse Türkiye’de bulunan kendi ülkesinin konsolosluğunda onaylatması gerekmektedir. Onay sonrası Türkiye’deki mülki amirler tarafından evrak onaylanmalı ve son olarak yeminli tercümesi yapılmalıdır.
Son olarak belirlediğiniz şirket sermayesnin%25’nin bankaya deposito olara bıraılması ve dekontunun Ticaret Odasına sunulması gerekmektedir.
Bir diğer önemli konu ise şirket kurulum sürecine başlamadan önce kesinlikle Potansiyel Vergi Numarası edinmeniz gerekmektedir.
Şirket kurulumu için başvuru formları ilgili ticaret odasının web sayfasında bulunmaktadır.
ŞİRKET KURULUMU İÇİN GEREKLİ EVRALAR
- MERSİS KAYDINI YAPILDIĞINA DAİR KAYIT.
- İLGİLİ TİCARET ODASINA BAŞVURU YAPILMASI.
- YABANCILAR İÇİN POTANSİYEL VERGİ NUMARASI KAĞIDI.
- YABANCILAR İÇİN YEMİNLİ PASAPORT TERCÜMESİ.
- ŞİRKET HESABINA YATIRILACAK %25 SERMAYE DOPOZİTOSU.
- NOTER TARAFINDAN ONAYLANMIŞ ŞİRKET ESAS SÖZLEŞMESİ.
- MALİ SÜRECİNİZİ YÖENTMESİ İÇİN BİR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
- ANONİM ŞİRKETLER İÇİN EK OLARAK AVUKAT.