Hızlı İletişim
Yardım Mı Lazım?
Lütfen, bizimle iletişim kurmak için rahat hissedin, bir iş günü içinde size döneceğiz.
info@legalter.net
+90 (533) 399-3988
Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımı
Türkiye son 20 yıl içerisinde küreselleşme ve ekonomik refah seviyesindeki artış nedeniyle dış yatırmlara açık hale gelmiştir. Yabancı yatırımcılarında bunun farkında olması nedeniyle Türkiye yakın coğrafyası içeriisnde yatırım merkezi haline gelmiştir. Yatırım merkezinin getirdiği belli başlı destek ve karlar bulunmaktadır.
Yabancı yatırımcıları gösterdiği rağbet nedeniyle Türkiye Yatırımın merkezi olmuştur. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti devleti yatırımcıların daha fazla rağbet göstermesi adına teşvikler sağlamkatadır. Bu teşvikler kapsamında yatırımcılara vergi muafiyeti, vatandaşlık, alan temini, makine alımlarına destek ve çalışanların sosyal sigorta masraflarının azaltılması adına teşvikler sağlanmaktadır.
Türkiye’de yatırımların merkezi dikkate alındığında Gayrimenkul alım miktarları göze çarpmaktadır. Yatırm rakamları dikkate alındığında gayrimenkullerde ev/konut alımı 1. sırada yer almaktadır. Sonrasın da ticari alan ve arazi alımları dikkati çekmektedir.
Türkiye'de Ev/Konut Yatırımı
Türkiye'de Yatırım İle Vatandaşlık
Son zamanların trendlerinden olan yatırım karşılığı vatandaşlık zincirinde Türkiye yatırım miktarlarından indirim ile dikkat çekmektedir.
Yatırım İçin Vergi Teşvikleri
Türkiye içeriisnde alınan vergiler ve vergi oranları dikate alındığında Türkiye verig cenneti sayılabilecek bir konumdadır.
Legalter bünyesinde tek gayret ve amacımız, yatırımcıların Türkiye içerisindeki yatırmlarında doğru adımlar atması, risk paylarını neredeyse sıfıra indirmektir. Bu nedenle yatırmlarınızdan zarar etmemniz için destek almanızı tavsiye ederiz.
Türkiye'de Ev/Konut Gayirmenkul Yatırm Süreci!
Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yaptığınızı gösterenresmi belge tapu müdürlüklerince düzenlenip adınıza tescil edilen tapu kayıt belgesidir.
Mülkün devir sadece ve sadece Tapu Müdürlüğü nezdinde gerçekleşebilir. Bu yapılandırma Noterler tarafından yapılan sözleşmeler gayirmenkulün satın almak veya el değiştirmesini sağlamaz. Noterlerde sadece satış vaadi sözleşmesi yapılmaktadır. Mülkün kendi başına devredilen sağlamaz. Sadece durumin devri için bir kanıtlanmıştır ki bu durum adli makamlar nezdinde kesin delil olarak değerlendirilmesidir. Açıkça ifade etmek gerekirse söz konusu mülk bu tür araçlar içindir el değiştirmez.
Söz konusu mülkün satışını engelleyecek ipotek, rehin, haciz ve benzeri kısıtlamalar gibi mahrumiyetler nedeniyle zarar uğramamak için, ilgili tapu sicil müdürlüğünde satın alma süreci başlatılmaktadır.
Yabancı uyruklu bölgelerde Türkiye’de gayrimenkul edinmeleri için ön koşul olarak oturma iznine sahip olmaları bulunmaktadır. Ayrıca, Türkiye’de mülk edinen yabancılara 6458 içindir Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında yenilenebilir kısa süreli oturma izni verilmektedir.
Mülk sahibi ile birlikte Türkiye’de gayrimenkul edinmeyi amaçlayan gerçek veya tüzel kişilik Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekir.
Yerel Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’ne (PDPC) başvuruda bulunmalıdır. PDPC’den olumlu yanıt ver sonra sonra Tapu Müdürlüğüne başvurmaları gerekir. Bu şirketler şahsen, posta veya e-posta yoluyla seçeneklerurabilirler.
Türkiye’de “yabancı” terimi gayrimenkul edinimi açısından üç kategori altında tanımlanmaktadır:
Yabancı gerçek kişiler
Yabancı tüzel kişiler
Yabancı sermayeli Türk şirketleri
Tapu siciline ilişkin 2644 sayılı Kanunun 35. Maddesi yabancı gerçek ve tüzel kişilerin gayrimenkul edinmesine ilişkin hükümler getirmektedir. 36. madde yabancı sermayeli şirketlere ilişkin hükümler getirmektedir.
Yabancı Uyruklu yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul edinmesi mümkün olan ülkeler kapsamında olması halinde, gerekli görüldüğü takdirde Bakanlar Kurulu tarafından ek olarak özel şartlarda belirlenebilir.
HİZMETLERİMİZ
-
Arsa Alım Süreci
-
Villa Alım Süreci
-
Gayrimenkul Alımı
-
Ticarı Alan Alımı
-
Residence Alımı
-
Fabrika Alımı
-
Çiftlik Alımı
Yasal Danışmanlık Kapsamları
Gayrimenkul konusunda alan ve taşınmaz türü fark etmeden yatırmların yönetilmesi konusunda desteklerimiz sunulmaktadır.
Hizmet Kapsamına Neler Giriyor?
Yabancılar Türkiye'den Ev Alabilir Mi?
Türkiye’de yabancıların gayirmenkul alım süreci neredeyse Türk Vatandaşları ile ayhı sürede sonlandırılmaktıdır. Bu nedenle taşınmaz alım süreci evrakların hazırlanması ile birlikte 1 hafta gibi bir sürede sonlandırılmaktadır.
Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımı Karlı Mı?
Gayrimenkullerim Çocuklarma Miras Kalır Mı?
Gayrimenkul Hukuku
Türkiye'de Ev Mi, Ofis Mi Almak Karlı?
Türkiye içerisinde genel bir kanı vardır ki ticari alanların kiralanması ve geliri, yaşam alanlarından her zaman daha karlıdır. Anca riski de ona göre biraz daha fazladır.